Äkta Amerikansk Eggnog

äkta amerikansk eggnog

Vi tänkte bjuda på ett riktigt gott recept för den amerikanska juldrycken eggnog, eller ägg toddy som vi kallar den på svenska, lagom till 4e advent. Det du behöver är;

  • 4 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl röd mjölk
  • 1/2 dl socker
  • 1 dl Jim Beam (eller annan sour mash whiskey)
  • 1 hel muskotnöt

Såhär gör du:

Börja med att ta fram 3 skålar, separera äggen, gulor i en skål och vitor i en annan, häll hälften av vispgrädden i den tredje. Blanda sockret i gulorna och vispa med elvisp till de fått en krämig konsistens. Vispa vitorna till de blivit ordenligt fluffiga men utan att de är hårda, gör samma sak med vispgrädden. Häll nu ner whiskeyn sakta under omrörning i skålen med sockret och gulorna, fortsätt med vitorna och grädden. Vispa inte hårt utan rör om för att behålla eggnoggen fluffig. Avsluta med att röra ner mjölken och resten av grädden. Servera direkt eller ställ in i en karaff i kylen. Vid servering riv lite muskot över varje glas eller kopp. Tips; För alkoholfri eggnog – byt ut whiskeyn mot 1 dl mjölk och tillsätt 1 tsk vaniljsocker

Lycka till och trevlig helg!

6 thoughts on “Äkta Amerikansk Eggnog

  1. Hmmm. Röd mjölk. I Skåne kommer lättmjölken i röd kartong, men jag antar att det är standardmjölk som avses. Alltid irriterande när ”stockholmare” inbillar sig att deras mjölk är samma för hela Sverige (dessutom är mjölken vit).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s